Ideaal om in te leren zeilen De Laerling of de Optimist? Ideaal om in te leren zeilen
Sjezen in de Laser Pico Sjeezen in de Laser Pico! Sjezen in de Laser Pico
Op dagtocht! Op dagtocht! Op dagtocht!
Durf je het aan op de Catamaran? Catamaran Durf je het aan op de Catamaran?
Maak een mooie tocht over De Friese Meren Valk Maak een mooie tocht over De Friese Meren
Zeilen bij zonsondergang Laser Vago en Bahia Zeilen bij zonsondergang

Veelgestelde vragen      -      Contact     -      Wie zijn wij?

Veelgestelde vragen

 

Over het zeilkamp

 • Gaat mijn kind veilig op zeilkamp?

  Veiligheid staat bij Zeilschool De Stipe voorop. Tijdens de zeillessen en ook met alle activiteiten op en bij het water is het dragen van een zwemvest verplicht. Dag en nacht letten onze stafleden actief op alle cursisten. Op het water zijn er altijd  2 of 3 zeilcoaches. Deze zeer ervaren instructeurs geven geen lessen, maar houden het overzicht op het water en letten voornamelijk op de veiligheid.

 • Wat doen jullie tegen pesten?

  Pesten wordt absoluut niet getolereerd op onze zeilschool. Pesten is veel beter te voorkomen dan op te lossen vinden wij, daarom zetten wij altijd maximaal in op een goede integratie van de hele groep. Zo heeft iedereen de leukste week!

 • Slapen jongens en meisjes gescheiden? Jongens en meisjes slapen bij ons altijd gescheiden. Kamers worden ook altijd ingedeeld naar de leeftijdsgroep waarvoor geboekt is.
 • Wat is de achtergrond van de staf?

  Onze stafleden weten goed hoe ze met kinderen moeten omgaan. Veel van hen volgen een opleiding die raakvlakken heeft met pedagogiek, psychologie of sport en beweging, of werken in het dagelijks leven veel met kinderen. De meeste instructeurs zijn zelf ook cursist geweest en willen nu graag andere kinderen veel vakantieplezier bezorgen. De meeste stafleden volgen een studie op het hoger onderwijs, of zitten nog in het laatste jaar van de middelbare school. Elk jaar leiden we in onze eigen opleiding nieuwe instructeurs op. Een opleidingstraject tot zelfstandig instructeur nemen wij erg serieus, dit kan wel 3 jaar duren. Op de zeilschool zijn ook altijd 4 of 5 leidinggevende stafleden. Deze hebben vele jaren ervaring en houden op alle vlakken altijd een oogje in het zeil.

 • Houden jullie rekening met diëten?

  Uiteraard houden we hier rekening mee. Het is wel belangrijk dat u dit op het aanmeld formulier even aangeeft, zodat we voor uw dieet wensen de aankopen kunnen doen.

 • Gaan er meer cursisten alleen op kamp?

  Vaak is ongeveer de helft van de kinderen alleen op kamp. Al op de eerste avond doen we veel aan kennismaking, zo leer je snel iedereen kennen. Zo snel mogelijk een gezellige groep maken van allemaal individuen, daar zijn wij in gespecialiseerd.

 • Mijn kind heeft een bijzonderheid

  U kan het beste even bellen, we hebben jaren ervaring en weten heel goed wanneer een kind gewoon mee kan doen met de rest van de groep en welke aanpassingen van ons daarvoor nodig zijn. De stafleden moeten wel in staat zijn met de bijzonderheden om te gaan en er moet altijd genoeg ruimte blijven om iedereen evenveel aandacht te geven.

 • Kan ik ook een extern kamp boeken?

  De meeste cursussen kan u ook extern volgen. U kan het beste even contact opnemen voor de mogelijkheden.

Over het zeilen / surfen

 • Mogen wij samen in een lesgroep?

  De lesgroepen worden zo goed als mogelijk ingedeeld op zeil- of surfniveau dus het kan dat je in een ander groepje komt. Wil je graag samen? Geef het even op het aanmeldformulier aan, dan houden wij er zoveel mogelijk rekening mee!

 • Zijn jullie een CWO vaarschool?

  Jazeker zijn wij dat! Al onze lessen en instructeurs zijn CWO gecertificeerd.

 • 7 jaar oud, een week windsurfen?

  Ook voor de jongste windsurfers hebben we het juiste materiaal om een week lang super goed te leren surfen. Ons kleinste zeil begint al bij 1.5 m2! 

 • Hebben jullie een wetsuit voor mij?

  Ja hoor, deze zit bij de prijs in begrepen. We hebben 9 verschillende maten, dus we hebben er ook altijd 1 die jou perfect past!

 • Is mijn vorderingenstaat nog geldig?

  Een CWO diploma is je hele leven geldig, een vorderingenstaat maar tot het einde van hetzelfde kalender jaar. Heb je vorig jaar je vorderingenstaat gehaald, dan is deze dus nu niet meer geldig. Waarschijnlijk ben je natuurlijk niet alle vaardigheden vergeten of verleerd en daar kijken we natuurlijk naar als we een nieuw diploma voor je uitschrijven.

 • Zijn jullie aangesloten bij de HISWA Ja zeker zijn wij aangesloten bij de HISWA. Boekt u bij ons een zeilkamp, dan gelden dus ook de HISWA voorwaarden
 • Hoe word ik staf?

  Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe instructeurs. Je kan 2 keer per jaar een instructeursopleiding volgen voor: Kielboot, zwaardboot of windsurfen. Wil je graag catamaran instructeur worden? Dan moet je eerst een van de andere secties beheersen. 

  Wil jij graag kampstaf worden? Elk jaar hebben we een paar kampstafopleiding, kijk maar op de pagina voor de staf. Aanmelden voor alle opleidingen kan gewoon via het boek formulier.

 • Kan ik een (mid)dag zeil- of surfles krijgen?

  Dat kan zeker. U kan kiezen voor prive les, of een dag(deel) mee gaan in de verschillende groepjes op het water. Ver voor uit reserveren is helaas niet mogelijk, neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Over het boeken

 • Hoe gaat het reserveren?

  Vul de gegevens in op het reserveringsformulier op deze site. Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met uw gegevens om.

  U krijgt vanzelf een bevestiging en de betaalinfo. Geeft het reserveringsformulier aan 'Bel ons even voor de mogelijkheden" dan kan u een selectie hebben gemaakt die we niet standaard aanbieden, of dat de cursus maar zeer beperkt beschikbaar is.

 • Hoe werkt annuleren?

  Allereerst adviseren wij te allen tijde een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht er onverhoopt toch geannuleerd worden, dan kunt u de regeling lezen in de HISWA voorwaarden die wij hanteren.

 • Waar vind ik de HISWA voorwaarden?

  Voor uw boeking gebruiken wij de HISWA voorwaarden voor zeilscholen. Deze kan u hier lezen

 • Wat is Mollie?

  Tijdens uw betaling wordt u omgeleid naar een pagina van Mollie. Al onze betalingen gaan via Mollie, voor uw en ons gemak.

Heb je een vraag of opmerking voor ons? Laat het ons weten!

 

 

Zeilschool de Stipe

Meerweg 23

8561 AV Balk

tel. 0514-602406

info@zeilschooldestipe.nl

KvK:010 388 57

BTW nr. NL0021.05.445.B.01

Aanhef *
       
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer
Mobiel
E-mailadres *
Onderwerp *
Bericht *

De eigenaren

 

Ik, Femke, ben opgegroeid bij Zeilschool De Stipe. Mijn vader Marten is eind jaren ’60 de zeilschool als hobby begonnen en heeft zo mijn moeder ook leren kennen. En ik, Diederick, ben niet opgegroeid in Friesland, maar kwam wel als kind al vaak naar Sloten met een vriendje mee. 
Na wat omzwervingen en studie gingen we in 2004 de uitdaging aan om in Balk De Stipe te gaan runnen. Hoewel we het spannend vonden om de stad te verlaten voor een dorp, hebben we nog geen moment spijt gehad. We zijn naast de zeilschool gaan wonen en hebben drie lieve zoons gekregen, wat een gezelligheid! Daarnaast hebben we door de jaren heen heel wat verbouwd, gesloopt en weer opgebouwd en ieder jaar komt er wel weer een nieuw project op ons pad. We hebben plezier in ons werk en het geeft ons veel voldoening als onze gasten na een leuke tijd weer blij naar huis gaan.

Hoi ik ben Daan!

Mijn hele leven besteed ik al zo veel tijd als ik kan op het water. Is het niet surfend of zeilend dan is het wel roeiend of zwemmend. Toen ik nog klein was leerde ik windsurfen en wist ik direct dat ik dat het liefst altijd zou doen.

Al sinds 2013 mag ik iedere zomer doorbrengen op de plek waar ik het liefste ben; de Stipe. Het hele jaar kijk ik uit naar de weken die ik in Balk mag zijn. 

 

Door de jaren heen ben ik steeds meer verschillende dingen gaan doen hier. Eerst was ik windsurf instructeur toen ook kampstaf later schipper en zeilcoach en sinds 2019 ben ik Hoofdinstructeur wat ik heel erg leuk vind om te doen. 

Naast de zeilschool ben ik bezig met het laatste studiejaar van mijn opleiding Geneeskunde en besteed ik mijn vrije tijd met wielrennen, hardlopen, zwemmen en natuurlijk surfen. Tot in de zomer!!

 

De Hoofdinstructeurs

 

Wij zijn Daan, Idse, Melle en Tom, de hoofdinstructeurs van Zeilschool de Stipe. We zijn meer dan vijf jaar werkzaam op de zeilschool, eerst als instructeur en later als zeilcoach van instructeurs en van de kampstaf. Als hoofdinstructeurs zijn wij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zeilschool gedurende de hele zomer. In de zomerweken is altijd minimaal één van ons aanwezig. Ook buiten de zomer zijn wij samen veel bezig met de zeilschool, zoals met het opleiden van nieuwe staf en het organiseren van activiteiten voor de staf. Daarnaast stellen we samen met Erik, Femke en Diederick een beleidsplan op voor de komende jaren. Samen gaan we er voor zorgen dat het weer een fantastische zomer wordt. Tot in de zomer!

Hoi ik ben Idse!

Toen ik jaren geleden als cursist bij de Stipe kwam, wist ik eigenlijk al meteen dat ik staflid wilde worden.

 

De hechte familie die zij vormen en gezellige sfeer die zij creëerden maakten veel indruk op mij. En in 2015 kwam mijn droom uit toen ik na de opleiding catamaran instructeur bij zeilschool de Stipe was. Sindsdien maak ik deel uit van de familie van stafleden op de zeilschool.  In 2018 ben ik ook begonnen met de functie zeilcoach. Dit geeft mij de kans om instructeurs de kneepjes van het vak bij te brengen.

 Ik heb echt enorm veel zin in deze zomer met jullie. In het dagelijks leven ben ik bezig met mij studie Technische Bestuurskunde in Delft en ben ik veel op het hockeyveld te vinden. Ik kan nu al niet wachten tot de zomer begint en we met zijn allen weer 8 mooie weken mogen beleven.

Hooi ik ben Tom!

Al sinds mijn 7e ging ik op zeilkamp in Friesland. Al vrij snel wist ik dat ik instructeur wilde worden en het liefst van de catamaran. Zodra ik oud genoeg was heb ik dit gedaan  en tot de dag van vandaag plezier aan. Naast het les gaan geven aan de cats ben ik dit ook gaan doen voor de zwaardboot en ben ik actief geweest op de kant. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid tot zeilcoach en schipper met nu als functie Hoofdinstructeur.

 

Ik vind het fantastisch om iedere zomer weer met een enthousiast team 8 geweldige weken neer te zetten voor zowel de cursisten als de staf. Als ik niet op de Stipe ben dan studeer ik Technische Bestuurskunde in Delft of breng ik de weekenden door met Voetbal of F1. Maar altijd wacht ik dan weer af tot de zomer begint.

Hoi ik ben Fleur! 

Al van jongs af aan ben ik heel veel op het water te vinden. De passie voor het zeilen is mij echt met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan heb ik veel wedstrijden gezeild en stond zeilen altijd op de eerste plaats. Vanaf mijn 11e loop ik al rond op de Stipe, waar ik altijd op windsurf kamp ging. Na vele jaren met veel plezier op kamp te zijn geweest heb ik in 2014 instructeurs opleiding gedaan. Vanaf toen heb ik iedere zomer met heel veel plezier op de Stipe doorgebracht. Na veel les te hebben gegeven in windsurfen, zwaardboot en valk ben ik zeilcoach geworden en mag ik mij nu als hoofdinstructeur voor de Stipe inzetten. 

Buiten de zeilschool studeer ik geschiedenis en rechten in Utrecht. Naast mijn studie ben ik in de winter veel in de Oostenrijkse bergen te vinden maar ondanks mijn ski verslaving kijk ik toch altijd het meest uit naar de Stipe zomer weken!

Hoi ik ben Melle!

Van jongs af aan hebben mijn ouders mij en mijn broers en zussen in de zeilboten en op de surfplanken gezet. Binnen no time was ik verkocht aan het surfen en zeilen, maar ook zeker aan de Friese meren. Elke zomer was het zeilkamp dan ook een hoogtepunt en al vrij snel wist ik wel zeker dat ik hier nog heel wat jaren als instructeur rond wilde lopen. In 2014 werd dat dan ook werkelijkheid en sindsdien ben ik doorgegroeid naar zeilcoach en nu hoofdinstructeur!

 

Het hele jaar wacht ik weer met smacht af tot we in de zomer weer onvergetelijke weken en herinneringen kunnen maken. Buiten de zeilschool om ben ik druk met mijn opleiding Geneeskunde en probeer ik zoveel mogelijk tijd te vinden voor het hardlopen, fietsen, roeien en uiteraard windsurfen! We zijn de dagen alweer aan het aftellen tot de zomer!