Type hier de omschrijving... dart Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... groepsfoto surf Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... 57 Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... wigger3 Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... test 3 Type hier de omschrijving...

Veelgestelde vragen      -      Contact     -      Wie zijn wij?

Veelgestelde vragen

 

Corona vragen

 • Gaat het zeilkamp door?

  Jazeker! Zomer 2020 kon ook gewoon doorgaan en was een groot succes! Voor seizoen 2021 hebben dezelfde verwachtingen. Dit jaar hebben we gelukkig ook wat meer tijd om ons nog beter voor te bereiden.  

 • Kan ik nu al boeken, of beter even wachten?

  Jullie kunnen het beste nu al boeken voor het zeilkamp. Vorig jaar zaten we weer helemaal vol en vanaf 15 november stromen de boekingen weer binnen. Mochten jullie je toch zorgen maken in verband met de Corona-situatie:

  -   Als het zeilkamp helemaal niet door kan gaan, krijgen jullie je geld gewoon terug

  -   De aanbetaling (eerste) is dit jaar slechts €50,-

  -   We bieden de mogelijkheid voor 5,5% van de cursusprijs deel te nemen in ons annuleringsfonds. Mocht de cursist door een Corona besmetting toch niet kunnen komen naar het zeilkamp dan krijgen jullie het cursus bedrag gewoon weer terug, minus de administratie kosten.

Over het zeilkamp

 • Gaat mijn kind veilig op zeilkamp?

  Veiligheid staat bij Zeilschool De Stipe voorop. Tijdens de zeillessen en ook met alle activiteiten op en bij het water is het dragen van een zwemvest verplicht. Dag en nacht letten onze stafleden actief op alle cursisten. Op het water zijn er altijd  2 of 3 zeilcoaches. Deze zeer ervaren instructeurs geven geen lessen, maar houden het overzicht op het water en letten voornamelijk op de veiligheid.

 • Wat doen jullie tegen pesten?

  Pesten wordt absoluut niet getolereerd op onze zeilschool. Pesten is veel beter te voorkomen dan op te lossen vinden wij, daarom zetten wij altijd maximaal in op een goede integratie van de hele groep. Zo heeft iedereen de leukste week!

 • Slapen jongens en meisjes gescheiden? Jongens en meisjes slapen bij ons altijd gescheiden. Kamers worden ook altijd ingedeeld naar de leeftijdsgroep waarvoor geboekt is.
 • Wat is de achtergrond van de staf?

  Onze stafleden weten goed hoe ze met kinderen moeten omgaan. Veel van hen volgen een opleiding die raakvlakken heeft met pedagogiek, psychologie of sport en beweging, of werken in het dagelijks leven veel met kinderen. De meeste instructeurs zijn zelf ook cursist geweest en willen nu graag andere kinderen veel vakantieplezier bezorgen. De meeste stafleden volgen een studie op het hoger onderwijs, of zitten nog in het laatste jaar van de middelbare school. Elk jaar leiden we in onze eigen opleiding nieuwe instructeurs op. Een opleidingstraject tot zelfstandig instructeur nemen wij erg serieus, dit kan wel 3 jaar duren. Op de zeilschool zijn ook altijd 4 of 5 leidinggevende stafleden. Deze hebben vele jaren ervaring en houden op alle vlakken altijd een oogje in het zeil.

 • Houden jullie rekening met diëten?

  Uiteraard houden we hier rekening mee. Het is wel belangrijk dat u dit op het aanmeld formulier even aangeeft, zodat we voor uw dieet wensen de aankopen kunnen doen.

 • Gaan er meer cursisten alleen op kamp?

  Vaak is ongeveer de helft van de kinderen alleen op kamp. Al op de eerste avond doen we veel aan kennismaking, zo leer je snel iedereen kennen. Zo snel mogelijk een gezellige groep maken van allemaal individuen, daar zijn wij in gespecialiseerd.

 • Mijn kind heeft een bijzonderheid

  U kan het beste even bellen, we hebben jaren ervaring en weten heel goed wanneer een kind gewoon mee kan doen met de rest van de groep en welke aanpassingen van ons daarvoor nodig zijn. De stafleden moeten wel in staat zijn met de bijzonderheden om te gaan en er moet altijd genoeg ruimte blijven om iedereen evenveel aandacht te geven.

 • Kan ik ook een extern kamp boeken?

  De meeste cursussen kan u ook extern volgen. U kan het beste even contact opnemen voor de mogelijkheden.

Over het zeilen / surfen

 • Mogen wij samen in een lesgroep?

  De lesgroepen worden zo goed als mogelijk ingedeeld op zeil- of surfniveau dus het kan dat je in een ander groepje komt. Wil je graag samen? Geef het even op het aanmeldformulier aan, dan houden wij er zoveel mogelijk rekening mee!

 • Zijn jullie een CWO vaarschool?

  Jazeker zijn wij dat! Al onze lessen en instructeurs zijn CWO gecertificeerd.

 • 7 jaar oud, een week windsurfen?

  Ook voor de jongste windsurfers hebben we het juiste materiaal om een week lang super goed te leren surfen. Ons kleinste zeil begint al bij 1.5 m2! 

 • Hebben jullie een wetsuit voor mij?

  Ja hoor, deze zit bij de prijs in begrepen. We hebben 9 verschillende maten, dus we hebben er ook altijd 1 die jou perfect past!

 • Is mijn vorderingenstaat nog geldig?

  Een CWO diploma is je hele leven geldig, een vorderingenstaat maar tot het einde van hetzelfde kalender jaar. Heb je vorig jaar je vorderingenstaat gehaald, dan is deze dus nu niet meer geldig. Waarschijnlijk ben je natuurlijk niet alle vaardigheden vergeten of verleerd en daar kijken we natuurlijk naar als we een nieuw diploma voor je uitschrijven.

 • Zijn jullie aangesloten bij de HISWA Ja zeker zijn wij aangesloten bij de HISWA. Boekt u bij ons een zeilkamp, dan gelden dus ook de HISWA voorwaarden
 • Hoe word ik staf?

  Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe instructeurs. Je kan 2 keer per jaar een instructeursopleiding volgen voor: Kielboot, zwaardboot of windsurfen. Wil je graag catamaran instructeur worden? Dan moet je eerst een van de andere secties beheersen. 

  Wil jij graag kampstaf worden? Elk jaar hebben we een paar kampstafopleiding, kijk maar op de pagina voor de staf. Aanmelden voor alle opleidingen kan gewoon via het boek formulier.

 • Kan ik een (mid)dag zeil- of surfles krijgen?

  Dat kan zeker. U kan kiezen voor prive les, of een dag(deel) mee gaan in de verschillende groepjes op het water. Ver voor uit reserveren is helaas niet mogelijk, neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Over het boeken

 • Hoe gaat het reserveren?

  Vul de gegevens in op het reserveringsformulier op deze site. Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met uw gegevens om.

  U krijgt vanzelf een bevestiging en de betaalinfo. Geeft het reserveringsformulier aan 'Bel ons even voor de mogelijkheden" dan kan u een selectie hebben gemaakt die we niet standaard aanbieden, of dat de cursus maar zeer beperkt beschikbaar is.

 • Hoe werkt annuleren?

  Allereerst adviseren wij te allen tijde een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht er onverhoopt toch geannuleerd worden, dan kunt u de regeling lezen in de HISWA voorwaarden die wij hanteren.

 • Waar vind ik de HISWA voorwaarden?

  Voor uw boeking gebruiken wij de HISWA voorwaarden voor zeilscholen. Deze kan u hier lezen

 • Wat is Mollie?

  Tijdens uw betaling wordt u omgeleid naar een pagina van Mollie. Al onze betalingen gaan via Mollie, voor uw en ons gemak.

 • Wat is dat annuleringsfonds?

  We raden altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht u dat zelf niet hebben dan kan u altijd meedoen aan ons annuleringsfonds. De kosten bedragen 5% van de reissom.

  Bij deelname VOORWAARDEN KOMEN ERAAN

Heb je een vraag of opmerking voor ons? Laat het ons weten!

 

 

Zeilschool de Stipe

Meerweg 23

8561 AV Balk

tel. 0514-602406

info@zeilschooldestipe.nl

KvK:010 388 57

BTW nr. NL0021.05.445.B.01

Aanhef *
       
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer
Mobiel
E-mailadres *
Onderwerp *
Bericht *

De eigenaren

 

Ik, Femke, ben opgegroeid bij Zeilschool De Stipe. Mijn vader Marten is eind jaren ’60 de zeilschool als hobby begonnen en heeft zo mijn moeder ook leren kennen. En ik, Diederick, ben niet opgegroeid in Friesland, maar kwam wel als kind al vaak naar Sloten met een vriendje mee. 
Na wat omzwervingen en studie gingen we in 2004 de uitdaging aan om in Balk De Stipe te gaan runnen. Hoewel we het spannend vonden om de stad te verlaten voor een dorp, hebben we nog geen moment spijt gehad. We zijn naast de zeilschool gaan wonen en hebben drie lieve zoons gekregen, wat een gezelligheid! Daarnaast hebben we door de jaren heen heel wat verbouwd, gesloopt en weer opgebouwd en ieder jaar komt er wel weer een nieuw project op ons pad. We hebben plezier in ons werk en het geeft ons veel voldoening als onze gasten na een leuke tijd weer blij naar huis gaan.

De Opleider

 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Erik Witteveen en ik ben als opleider en werknemer verantwoordelijk voor de uitvoering van Zeilschool de Stipe.  

Ik geef zeillessen in Balk sinds 2005 en was de hoofdinstructeur van 2012 en 2013. Mijn eerste bootliefde was een valk, hiermee gingen ik met mijn ouders en zussen altijd heel Friesland door, opzoek naar een slootje waar we nog nooit waren geweest. Bij de zeilschool ben ik meer gaan zwaardboten en ben ik uiteindelijk opleider zwaardboot geworden. In mijn vrije weekenden ben ik vaak aan het matchracen, of surfen.

Ik ben altijd op of rond de zeilschool te vinden, zelfs mijn vriendin heb ik er leren kennen. Tot van de zomer!

 

De Hoofdinstructeurs

 

Wij zijn Daan, Judith en Floor, de hoofdinstructeurs van Zeilschool de Stipe. We zijn meer dan vijf jaar werkzaam op de zeilschool, eerst als instructeur en later als leercoach van instructeurs en van de kampstaf. Als hoofdinstructeurs zijn wij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zeilschool gedurende de hele zomer. In de zomerweken is altijd minimaal één van ons aanwezig. Ook buiten de zomer zijn wij samen veel bezig met de zeilschool, zoals met het opleiden van nieuwe staf en het organiseren van activiteiten voor de staf. Daarnaast stellen we samen met Erik, Femke en Diederick een beleidsplan op voor de komende jaren. Samen gaan we er voor zorgen dat het weer een fantastische zomer wordt. Tot in de zomer!

Hoi mijn naam is Floor! 

Als cursist keek ik altijd een beetje tegen de staf op. Ze waren namelijk altijd enthousiast, ze deden de gekste en grappigste dingen en ze konden goed zeilen. Instructeur zijn, dat leek mij wel wat. Ik was dan ook heel trots toen ik in 2011 kielboot instructeur werd. Ik vond het gezellig om samen met de kinderen aan boord de Friese meren te ontdekken en om het voor iedereen een onvergetelijke week te maken. Na de kielboot heb ik ook de opti’s, laerlings, catamarans en zelfs het surfen ontdekt. In 2014 ben ik begonnen met zeilcoachen en schipperen. Sinds 2016 ben ik hoofdinstructeur van De Stipe, dat vind ik echt een prachtbaan. Ik ben inmiddels klaar met mijn studie en werk nu als gedragswetenschapper in de jeugdzorg. Gelukkig kan ik mijn werk en de zeilschool combineren want de zeilschool is het mooiste wat er is!


Hoi ik ben Daan! 

Al sinds 2013 ben ik staf bij de Stipe. Ik ben begonnen als windsurf instructeur maar de jaren daarna heb ik ook een boel andere dingen gedaan. Zo was ik ook kampstaf, laerlinginstructeur, schipper, zeilcoach en nu dus hoofdinstructeur. Ieder jaar kijk ik weer uit naar de weken die ik in de zomer op de Stipe mag zijn en ook nu heb ik alweer onwijs veel zin in! Ik studeer Geneeskunde in Amsterdam en ben nu bezig met mijn coschappen. Naast mijn studie heb ik erg veel geroeid waardoor ik ook buiten de zeilschool bijna iedere dag op het water te vinden was. Ik hoop jullie deze zomer allemaal tegen te komen. Tot dan!

 


Hoi! Ik ben Judith

  

Ik wist al op mijn negende, toen ik voor het eerst op een surfplank stond, dat ik instructeur wilde worden. In de herfst van 2011 werd deze droom eindelijk werkelijkheid en ben ik er niet meer weg te krijgen. Na het surfen heb ik leren zeilen en heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Sinds 2016 mag ik die ook aan andere instructeurs overbrengen als zeilcoach en sinds vorig jaar kan je me vinden in de functie van Hoofdinstructeur. Ik geniet het meeste van het ongekende enthousiasme van iedereen en ben ook altijd blij als ik weer op de Stipe ben. Ondanks dat elke zomerweek anders is weet je dat dezelfde vertrouwde gezelligheid de hele zomer op de zeilschool te vinden is. Buiten de zeilschool om vind je me tegenwoordig in Utrecht waar ik mijn master doe op het gebied van Biomedische wetenschappen.