Type hier de omschrijving... dart Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... groepsfoto surf Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... 57 Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... wigger3 Type hier de omschrijving...
Type hier de omschrijving... test 3 Type hier de omschrijving...

Kampstaf worden!

 

Onze stafgroep bestaat niet alleen uit zeil- en surfinstructeurs. Tijdens een kampweek werkt op de kant een team van kampstaf de hele dag om het kampgedeelte van het zeilkamp zo leuk mogelijk te maken voor alle cursisten. Onder begeleiding van de schipper zorgt de kampstaf voor: Het groepsgevoel waar je voor op kamp komt, het eten, de schoonmaak, de avondspellen, de lunch, enz. Op de Stipe is geen dag hetzelfde en worden elke dag weer nieuwe en gave dingen bedacht om de week nóg leuker te maken. Je werkt in een team van 4 tot 7 personen waarmee je overdag veel optrekt. De KSB helpt en begeleid je waar nodig en ook de Schipper staat klaar om je vanalles te leren. In de avond helpen de instructeurs je natuurlijk om alles goed te laten verlopen. Gezamenlijk vorm je één stafgroep en met elkaar zorg je ervoor dat de cursisten een onvergetelijke week hebben. Als kampstaf word je begeleid in je werkzaamheden, hierover heb je dagelijks begeleidingsgesprekjes. Uiteindelijk kun je doorgroeien naar KSB en na een paar jaar zelfs de schipper worden. 

 

De opleiding

Elk jaar vindt er een aantal kampstafopleidingsweekenden plaats waarin de basis wordt gelegd voor je verdere opleidingstraject. In dit weekend krijg je verschillende workshops die je voorbereiden op een zomer als kampstaf op zeilschool de Stipe. Tijdens deze workshops leer je wat er van je verwacht wordt en krijgt je een goed beeld van kampstaffen op de zeilschool. Het kampstafopleidingsweekend wordt afgesloten met een gesprek om te bekijken of jij denkt dat je bij ons past en of wij denken dat je binnen ons team past. Staflid zijn brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee, we kijken goed of jij dat allemaal al aankan. Het is dus mogelijk dat je niet wordt aangenomen aan het einde van het weekend.

 

Om je aan te melden als kampstaf op de Stipe hoef je helemaal geen zeilervaring te hebben en ook niet eerder op kamp te zijn geweest. Wel heb je affiniteit met kinderen, zeilen, surfen of op kamp gaan. Ook moet je geboren zijn voor 1 januari 2005.

 

Ben jij creatief, sociaal, vind je het leuk om te werken met kinderen en jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen? 

Ook voor seizoen 2021 zijn we weer op zoek naar nieuwe kampstaf! Kijk hier voor dat data!

 

Wil jij graag meedoen en deel uitmaken van onze stafgroep? Meld je dan aan via het boekingsformulier!

Zeil- of windsurfinstructeur worden.

 

Wil jij graag bij ons instructeur worden? Hier meer informatie over het traject.

 

1: Kennismakingsweekend

 

Word je dit kalenderjaar nog 17, ofwel ben je geboren voor 1 januari 2005? Dan kan jij je aanmelden voor de opleiding. Voorafgaand aan de opleiding is er een kennismakingsweekend. Meestal is deze gewoon tijdens het eerste van de opleiding, je hoeft geen extra weekend naar friesland te komen. We vertellen wat meer over instructeur zijn en leren jou beter kennen. 

We kijken of we jou een geschikt staflid vinden voor onze zeilschool en of we denken dat je na een week training je CWO IV kan halen. Ga je door na het selectie weekend? Dat start je opleiding!

 

2: De opleiding

 

Tijdens de opleiding zijn er CWO IV trainers aanwezig om jou zoveel mogelijk te leren in een week. De week is erg leerzaam en leuk, maar ook heel zwaar. 's Avonds krijg je 2 uur theorieles die je helpen het examen te halen. 

Aan het einde van de week doe je een theorie- en een praktijkexamen. Haal je beide examens, dan mag je door naar de lesgeedagen.

 

3: De lesgeefdagen

Na de opleiding kan je heel goed varen, maar tijdens de lesgeefdagen leren we je het lesgeven. In 1 weekend doen we de CWO Instructeur 2 opleiding, die heb je nodig om lessen te mogen geven bij het CWO systeem. Onder 1 op 1 begeleiding van zeilcoaches leer je met echte cursisten alles wat je moet kunnen voor je Instructeur 2 diploma.

Doe je mee aan de week 1 opleiding? Dan krijg je alle info en doe het volledige Instructeur 2 traject tijdens een meeloop week in de zomer! 

 

Rond je de lesgeefdagen succesvol af, dan ben je een echte Zeilschool de Stipe instructeur en kan je gaan lesgeven.

Ook tijdens de rest van instructeurscarriere zal je blijvend worden begeleid om steeds beter te worden. 

 

Data en aanmelden.

 

Klik hier voor de data van de instructeursopleidingen. 

 

 

Aanmelden voor de instructeursopleiding? Meld je aan via het boekingsformulier voor 1 van de opleidingen. Vergeet niet bij de bijzonderheden te vermelden wel bootsoort je opleiding wilt doen!

 

Heb je nog vragen, dan kan ons altijd bellen of mailen!