Ideaal om in te leren zeilen De Laerling of de Optimist? Ideaal om in te leren zeilen
Sjezen in de Laser Pico Sjeezen in de Laser Pico! Sjezen in de Laser Pico
Op dagtocht! Op dagtocht! Op dagtocht!
Durf je het aan op de Catamaran? Catamaran Durf je het aan op de Catamaran?
Maak een mooie tocht over De Friese Meren Valk Maak een mooie tocht over De Friese Meren
Zeilen bij zonsondergang Laser Vago en Bahia Zeilen bij zonsondergang

Zeil- of windsurfinstructeur worden.

 

Wil jij graag bij ons instructeur worden? Hier meer informatie over het traject.

 

1: Kennismakingsweekend

 

Word je in 2023 nog 17, ofwel ben je geboren voor 1 januari 2007? Dan kan jij je aanmelden voor de opleiding. De opleiding begint met een kennismakingsweekend. We vertellen wat meer over instructeur zijn en leren jou beter kennen. 

We ontdekken of je een geschikt staflid kan worden voor onze zeilschool en of het haalbaar is of je na een week training je CWO Vergevorderd (voorheen CWO IV) kan halen. Ga je door na het kennismakingsweekend? Dat start je opleiding!

 

2: De opleiding

 

Tijdens de opleiding zijn er CWO-trainers aanwezig om jou zoveel mogelijk te leren in een week. De week is erg leerzaam en leuk, maar ook heel zwaar. Overdag ben je de op het water om je eigen vaardigheid te trainen. 's Avonds krijg je theorielessen over de stof die je moet weten voor het CWO-diploma Vergevorderd. Aan het eind van de week doe je een theorie- en een praktijkexamen. Haal je beide examens, dan mag je door naar de lesgeefdagen.

 

3: De lesgeefdagen

Na de opleiding kan je heel goed varen, nu nog leren lesgeven. De basis hiervoor leer je tijdens de lesgeefdagen. In één weekend doe je de CWO Instructeur 2 opleiding, die nodig is om lessen te mogen geven. 

Wanneer je de lesgeefdagen succesvol afgerond hebt, mag je les gaan geven bij De Stipe. Tijdens je instructeurscarriere wordt je begeleid om steeds beter te worden en meerdere instructeursdiploma's te halen. Meer informatie over instructeursopleidingen binnen de CWO vind je op hun website.

 

Data en aanmelden.

 

Klik hier voor de data van de instructeursopleidingen. 

 

De kosten voor de volledige opleiding - kennismakingsweekend, trainingsweek én lesgeefdagen - bedragen € 590. Mocht je na het kennismakingsweekend niet verder gaan, dan brengen we alleen het weekend in rekening (€ 90) en krijg je het restantbedrag terug.

Aanmelden voor de instructeursopleiding? Meld je aan via het boekingsformulier voor één van de opleidingen. Vergeet niet bij de bijzonderheden te vermelden voor welke bootsoort je opleiding wilt doen: Kielboot, zwaardboot, catamaran of windsurfen!

 

Heb je nog vragen, dan kan ons altijd bellen of mailen!

Kampstaf worden!

 

Onze stafgroep bestaat niet alleen uit zeil- en surfinstructeurs. De kampstaf zorgt er tijdens een vakantieweek voor dat het ‘thuis’ een gezellige boel is. De kampstaf verzorgt de maaltijden, doet het dagelijkse schoonmaakrondje en bedenkt te gekke avondprogramma’s. Daarnaast signaleer je wat er in de groep leeft en heb je oog voor kinderen die wat meer aandacht nodig hebben. Samen met de rest van de stafgroep voor dat de cursisten een hechte groep worden. 

 

Tijdens de vakantieweken ontwikkel je jezelf zowel in zelfstandigheid als samenwerken in een team als op organisatorisch vlak. In de avond ondersteunen de instructeurs de kampstaf om alles goed te laten verlopen. Gezamenlijk vorm je één stafgroep en met elkaar zorg je ervoor dat de cursisten een onvergetelijke week beleven.

 

Je wordt begeleid door ervaren kampstaf (B), kun je doorgroeien naar kampstaf B en uiteindelijk ‘schipper’ worden. Wat dit precies inhoudt leer je tijdens de opleiding. 

 

De opleiding

Tijdens dit weekend maken we kennis met elkaar en krijg je verschillende workshops die je voorbereiden op een zomer als kampstaf bij Zeilschool de Stipe. Je krijgt een goed beeld van wat er van je verwacht wordt. De opleiding eindigt met een gesprek waarin we gezamenlijk beoordelen of kampstaf zijn iets voor jou is, of je bij het team past is en of je de verantwoordelijkheid van kampstaf kunt dragen. Het is dus mogelijk dat je niet wordt aangenomen aan het einde van het weekend.

 

Om je aan te melden als kampstaf bij De Stipe hoef je geen zeilervaring te hebben of op kamp bij ons geweest te zijn. Je bent wel geboren vóór 1 januari 2007 en je hebt je affiniteit met kinderen, zeilen, surfen of op kamp gaan. 

Om je aan te melden als kampstaf op de Stipe hoef je helemaal geen zeilervaring te hebben en ook niet eerder op kamp te zijn geweest. Je bent geboren vóór 1 januari 2007 en je hebt je affiniteit met kinderen, zeilen, surfen of op kamp gaan. 

 

Ben jij creatief, sociaal, vind je het leuk om te werken met kinderen en jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen? 

Ook voor seizoen 2023 zijn we weer op zoek naar nieuwe kampstaf!

 

Wil jij graag meedoen en deel uitmaken van onze stafgroep? Meld je dan aan via het boekingsformulier!