Ideaal om in te leren zeilen De Laerling of de Optimist? Ideaal om in te leren zeilen
Sjezen in de Laser Pico Sjeezen in de Laser Pico! Sjezen in de Laser Pico
Op dagtocht! Op dagtocht! Op dagtocht!
Durf je het aan op de Catamaran? Catamaran Durf je het aan op de Catamaran?
Maak een mooie tocht over De Friese Meren Valk Maak een mooie tocht over De Friese Meren
Zeilen bij zonsondergang Laser Vago en Bahia Zeilen bij zonsondergang

50 jaar Zeilschool De Stipe

 

GEDEGEN OPLEIDING IN GEZELLIGE SFEER…

 

 

…was de kreet die 50 jaar geleden op de folders van Zeilschool De Stipe stond.

50 jaar geleden dachten twee vrienden Eling Dijkstra en Marten Dijkstra uit Balk, amper 20 jaar: “Als de koeien van Eling z’n vader zomers in het land staan, kunnen wij in die boerderij aan het Slotermeer wel zeilcursussen organiseren!” De cursisten kregen les in BM-ers en sliepen op de stallen en de hooizolder.

 

 

 

 

Een paar jaar later, in 1972, kochten Eling en Marten een boerderij aan de rand van Balk, toen nog een betrekkelijk klein dorp. Daar begon officieel de zeilschool en ze sloten zich aan bij de Provinciale Friese Zeilscholen Bond (PFZB).

 

 

Eling ging ondertussen naar de kweekschool en kreeg een baan als leraar. Marten had de HTS afgerond en nam het aannemersbedrijf van zijn vader over. De hobby van deze jongens groeide uit tot een succesvol bedrijf, waar ze zelf niet alle tijd meer voor hadden.

 

 

De zeilschool werd ANWB bondszeilschool en voldeed aan alle kwalificaties en er werden beheerders aangesteld.

 

Krantenartikel 1972

 

In 2004 namen wij, Diederick van Ginhoven en Femke Dijkstra (dochter van Marten) het watersportbedrijf Zeilschool De Stipe over. We zijn constant bezig met vernieuwing en kwaliteitsverbetering om Zeilschool De Stipe een fijne plek te laten zijn voor jeugdvakanties, een zeilweek, familieweekend, schoolkamp of een verblijf in welk groepsverband dan ook.